2016  /
BSV Boeimeer / Haagse Beemden / Breda


 

 


HET ONTSTAAN VAN EEN TRADITIE

Iedere winterstop is het altijd jammer dat er niet gevoetbald kan worden. Als trainer van een team zoek je dan andere middelen om op zaterdag toch een uurtje lekker te kunnen ballen met de kids. Trainen in
de zaal is een mooi alternatief, leuker nog is om een heuse zaalvoetbalwedstrijd te spelen. Een ander pupillenteam werd al snel bereid gevonden om als tegenstander te fungeren.

Langzaam aan werd het idee geboren om een indoor soccer toernooi te organiseren met andere teams uit de regio. Een sponsor werd al snel gevonden,  de werkgever van der leiders: SPIE.  Het toeval wilde dat SPIE niet alleen sponsor is van ons eigen team, Boeimeer E6, maar ook sponsor van SPARTA Rotterdam en dus werd contact gezocht met het Kasteel om te polsen of zij interesse hadden in een Indoor Soccer oernooi, samen met nog een aantal deelnemers uit het betaalde voetbal.

In rap tempo werden Excelsior, Helmond Sport, PSV, VVV Venlo en het Belgische RFC Antwerp benaderd voor deelname. Helaas was het eigenlijk te laat om deelnemers vast te leggen, zo hadden VVV, PSV en Antwerp al andere toernooien waar men aan deel zou nemen. Excelsior en Helmond Sport schreven 2 teams in en ook Willem II wilde graag meedoen. Daarnaast werden ook de amateurs van Halsteren en Baronie uitgenodigd. Zodoende werd er toch een aantrekkelijk deelnemersveld gepresenteerd.

Op een echt kunstgrasveld voetballen
Plaats van handeling werd het onlangs geopende Breda Indoor Soccer, aan de Terheijdenseweg waar gebruik gemaakt kon worden van kunstgrasvelden.

Sponsors van het eerste uur
Nu was het zaak om alles kostendekkend te krijgen, er werden een aantal bedrijven benaderd om te sponsoren. Naast Hoofdsponsor SPIE waren dat o.a. Elumatec, Perfetti vanMelle, Tiggelman bv en Breda Indoor Soccer. Van hun bijdrage werden de bekers, snoepzakken en de veldhuur betaald, het toernooi was veiliggesteld!

05 januari 2013: de geboorte van een traditie
Tien fanatieke teams streden vol overgave voor die mooie supergrote wisselbeker, er was echter een tem wat met kop en schouder boven de rest uitsak en dat was SPARTA. De club die bekend staat voor haar goede jeugdopleiding.

Het eerste lustrum is een feit!
In middel wordt het eerste lustrum gevierd, namelijk op 14 januari 2017 wordt het SPIE Indoor Soccer Event voor de 5e maal georganiseerd. Nu dus met de talenten van de complete top 3 van het vader-landse voetbal.

Namens de organisatie wens ik alle deelnemende teams een mooi toernooi toe.

Jos van Keulen,
voorzitter SPIE ISE